gkbioculture logo flowerleft
english flag

Νέα/Ειδήσεις

ΕΞΑΓΩΓΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

  nafplio

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13/1/2016 η συσκευασία και αποστολή βιολογικών μανταρινιών και πιστοποιημένων κατά Global Gap σε συνεργασία με τη Biofruits SA και τη Fresh Food Organics . Η πρώτη εκτέλεσε την παραλαβή / διαλογή / συσκευασία των προϊόντων και η δεύτερη ανέλαβε την εμπορία και την εξαγωγή των προϊόντων.


Εκπαίδευση στην ILSA spa

  isla 1

Μετά την συμφωνία του Γιάννη Κουρτίδη και της εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων Ilsa group Spa ,όπου ο ίδιος αναλαμβάνει την παρακολούθηση και την προώθηση των υγρών λιπασμάτων/βιοδιεγερτών στην Ελληνική και στην Κυπριακή Αγορά, ως επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Arzignano στην Ιταλία.


Farmers Republic - Καινοτομία στην αγορά των προϊόντων

  farmers_rep

Τον ερχόμενο Φλεβάρη κλείνει ένας  χρόνος  λειτουργίας του Farmers Republic, μια κίνηση  εμπορική αλλά και εναλλακτική στον τρόπο πώλησης των  αγροτικών προϊόντων βιολογικών και παραδοσιακών από μικρούς και μεσαίους  έλληνες παραγωγούς.


Greek Agribusiness Forum 20/12/2013

  saudi1

Επίκαιρο φόρουμ με τίτλο «Greek Agribusiness Forum 2013» επικεντρωμένο στο μέλλον της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, της αγροτικής αναπτυξιακής πολιτικής και της προώθησης της έρευνας, διοργανώθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013.


Έναρξη συγκομιδής νωπών σύκων περιοχής Μαρκοπούλου Μεσογαίας

  saudi1

Στις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησε η συγκομιδή των νωπών σύκων  της περιοχής κυρίως  με  κάποιες πρώιμες ξενικές ποικιλίες πχ Mission και ακολούθως το τελευταίο δεκαήμερο του ιδίου μήνα είχαμε και τα πρώτα χέρια των βασιλικών και μαύρων.


Το ελληνικό επιστημονικό στοιχείο στην Ανατολή

  saudi1

Στην Σαουδική Αραβία βρέθηκαν συνάδελφοι γεωπόνοι προσκεκλημένοι του Υπουργείου Γεωργίας της Σ.Α. για να προσφέρουν την εμπειρία τους αλλά και τις γνώσεις τους στο θέμα της καταπολέμησης του σκαθαριού (Rhyncophorus ferrugineus) και της πεταλούδας (Paysandisia archon) των φοινικόδεντρων με φυσικά και βιολογικά μέσα.


Προσβολή ξυλοφάγων σε συκιά

  geoponos

Διαβάστε στο άρθρο αυτό για τα ξυλοφάγα της συκιάς.


Σύκα Βασιλικά vs Σύκα Μαύρα

   

Διαβάστε ένα χρήσιμο αφιέρωμα στα σύκα..


Ο Γεωπόνος ως Γεωργικός Σύμβουλος

  geoponos
geoponos

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των φοιτητών του ΓΠΑ, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Γραφείο Διασύνδεσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε ομιλία με θέμα “O Γεωπόνος ως Γεωργικός Σύμβουλος”.Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση, την οποία έκαναν οι γεωπόνοι: Γιάννης Κωνσταντόπουλος, Λευτέρης Χατζής και Γιάννης Κουρτίδης.


Από την 1η Ιουλίου του 2012 τα Ευρωπαϊκά Βιολογικά Προϊόντα "ελεύθερα" στις ΗΠΑ

  biofach2012 + usda

Συμφωνία σε εμπορικό και κανονιστικό επίπεδο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για την διαδικασία της εμπορίας και της εισαγωγής βιολογικών προϊόντων στις δύο μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως στον χώρο των βιολογικών προϊόντων. Δείτε τον Εκτελεστικό Κανονισμό(ΕΕ) αριθ. 126/2012. Μη αναγκαία η διαπίστευση των Φορέων κατά NOP.


Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ)αριθ. 203 /2012 για το βιολογικό κρασί

  biofach2012

Με εφαρμογή απο το έτος συγκομιδής 2012, επιτρέπεται στους παραγωγούς βιολογικού οίνου να χρησιμοποιούν τον όρο "βιολογικός οίνος" στην επισήμανση των προϊόντων. Δείτε τον σχετικό Κανονισμό(ΕΕ) 203/2012. Ουσιαστικά μετά και την ισοδυναμία ΕΕ και ΗΠΑ "καταργούνται" εμπορικά τα διάφορα ιδιωτικά/ εθνικά πρότυπα που αφορούσαν στην παραγωγή βιολογικών οίνων.


Παράταση μέχρι τις 30.3.2012 της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για την δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» (νέες εντάξεις)


BIOFACH 2012

biofach2012  

Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης από 29/02/2012 σε 12/03/2012.

Εξαιρείται η καλλιέργεια της μηδικής από την απαίτηση για υποχρεωτική εφαρμογή αγρανάπαυσης κατά τα δυο πρώτα έτη, για καλλιέργειες που εντάσσονται στο Πρόγραμμα με περίοδο προσαρμογής (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, παρ. 8 σημείο ββ).

Δείτε τη σχετική απόφαση


ΛΑΪΚΕΣ  ΑΓΟΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η επιβολή προστίμων σε παραγωγούς βιοκαλλιεργητές  πριν λίγο καιρό , από την Γ. Γ. Εμπορίου  του Υπουργείου Ανάπτυξης , για την μη διάθεση ταμειακών μηχανών αλλά και της παραγωγικής άδειας για τις  Λαϊκές , αποτέλεσε την σταγόνα  που ξεχείλισε το ποτήρι.


Αποστολή Παπουτσωμένος Γάτος (Gatto con gli stivalli)

Με τον τίτλο του γνωστού παραμυθιού, οι Ιταλικές Αρχές Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, θέλησαν να ονοματίσουν την αποστολή για την εξιχνίαση της απάτης στον χώρο των βιολογικών προϊόντων στην γείτονα χώρα, Ιταλία.


Διευκρινιστική εγκύκλιος για πενταετία βιολογικών


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση 1.1 του μέτρου 214 (Βιολογική Γεωργία)


Ανάρτηση από Αγρότυπο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=69900, για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας (δράση 1.1 του μέτρου 214 - Γεωργό-περιβαλλοντικές ενισχύσεις)


- Παράταση διετούς προγράμματος των σε ισχύ συμβάσεων που αφορά στη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπ’ αριθ. 080294/ 17.11.2011 - ορθή επανάληψη ΑΔΑ: 45Ψ4Β-ΓΑ3), από 30/12/2011 σε 27/01/2012.

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας


- Σχέδιο Νόμου «Για τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και άλλες διατάξεις» 


- ΑΓΓΛΙΑ: Γενετικά τροποποιημένα έντομα απελευθερώνονται σύντομα;

Γενετικά τροποποιημένα έντομα που «καταπολεμούν» έντομα καλλιεργειών σχεδιάζεται να απελευθερωθούν σύντομα στην ύπαιθρο!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Οργανισμός FAO του ΟΗΕ

COPA - COGECA

IFOAM

iv

Δείτε αυτόlittle birds

 

 

 

 

proud