gkbioculture logo flowerleft
english flag

- ΑΓΓΛΙΑ: Γενετικά τροποποιημένα έντομα απελευθερώνονται σύντομα;

Γενετικά τροποποιημένα έντομα που «καταπολεμούν» έντομα καλλιεργειών σχεδιάζεται να απελευθερωθούν σύντομα στην ύπαιθρο!
Η Βρετανική Κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην παρασκευάστρια εταιρεία Oxitec την ανοιχτή απελευθέρωση των ΓΤ εντόμων της Plutella xylostella, της κάμπιας του λάχανου. Στο ΓΤ έντομο έχει εισαχθεί  ένα θανατηφόρο γονίδιο στα αρσενικά άτομα και το οποίο μετά το ζευγάρωμα οδηγεί σε ακαριαίο θάνατο τους απογόνους των εντόμων. Οι υποστηρικτές του σχεδίου αυτού θεωρούν πως από την απελευθέρωση των ΓΤ εντόμων οι παραγωγοί θα επωφεληθούν από την αύξηση της παραγωγής και την αύξηση των κερδών τους.
Η Dr Helen Wallace, η διευθύντρια του κέντρου παρακολούθησης γονιδίων της Αγγλίας, θεωρεί πως η απελευθέρωση αυτών των ΓΤ εντόμων (Frankenmoths) αποτελεί καταστροφή, λόγω της μη δυνατότητας   επαναφοράς τους, της αύξησης διαφόρων άλλων εντόμων σε βάρος άλλων οικοσυστημάτων, της διατάραξης της ισορροπίας μεταξύ άγριας πανίδας και εντόμων που αποτελούν τροφή για αυτήν και την αρνητική επίδραση στην βιοποικιλότητα. ΠΗΓΗ : Daily Mail

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Οργανισμός FAO του ΟΗΕ

COPA - COGECA

IFOAM

iv

Δείτε αυτόlittle birds

 

 

 

 

proud